Pse është kontabiliteti i RËNDËSISHËM për biznesin?

men_accounting

Përgjigja e shpejtë

Kontabiliteti lejon biznesin të llogarisë profitin dhe të bëjë analiza. Kontabiliteti është i rëndësishëm për të përcaktuar nëse raportet e të ardhurave të kompanisë janë të sakta, duke i bërë të rëndësishme ato për aksionerët.

Përgjigja e plotë

Një kompani ka nevojë të krijojë profit për të mbijetuar dhe kontabiliteti bazik është shumë i rëndësishëm për të përcaktuar nëse të ardhurat e tij janë më të larta se shpenzimet. Ndërsa kontabiliteti bazik është shumë i thjeshtë, të gjeturit të gjitha hapësirat ku kompania po shpenzon dhe po fiton para është sfiduese.

Investimet kanë tendencën ta bëjnë proçesin edhe më të komplikuar. Kompanitë kanë nevojë të investojnë për tu zhvilluar, por kostoja e investimit ndryshon me kalimin e kohës. Veç kësaj, kompanitë kanë aftësinë të ndryshojnë mënyrën se si sillen me investimet në mënyrë që të paguajnë më pak taksa. Kontabilistët mund të analizojnë këto të dhëna dhe të përcaktojnë rrugë më të mira të raportimit të:  të ardhurave, të zhpenzimeve dhe investimeve.

Të vërejturit e ndryshimeve me kalimin e kohës është gjithashtu e vështirë dhe kompanitë besojnë në një kontabilitet të kujdesshëm për të përcaktuar nëse taktikat e tyre po funksionojnë ashtu siç duhet. Gjurmimi ndryshon në interesin e konsumatorit pas një fushate reklamimi, për shembull, nevojiten gjurmime të shitjeve përpara dhe pasi fushata ka filluar. Kontabilistët janë në gjëndje të mbledhin këto informacione dhe të nxjerrin të gjithë variablat të cilat mund të shkaktojnë ndryshime. Shumica e kontabilistëve tani përdorin programe kompjuterike për të nxjerrë raporte informative dhe analitike.

Pse është kontabiliteti i RËNDËSISHËM për biznesin? Reviewed by on . Përgjigja e shpejtë Kontabiliteti lejon biznesin të llogarisë profitin dhe të bëjë analiza. Kontabiliteti është i rëndësishëm për të përcaktuar nëse raportet e Përgjigja e shpejtë Kontabiliteti lejon biznesin të llogarisë profitin dhe të bëjë analiza. Kontabiliteti është i rëndësishëm për të përcaktuar nëse raportet e Rating: 0
scroll to top